Carrot cake + creamcheese topping
Salam...
Semenjak dua menjak ni...internet slow sangat...nak update blog pun susah dibuatnya. Situasi ini kekadang membuat kak xana rasa fed-up. Apa pun kita layar paparan untuk hari ni yer... Ceritanya semalam teringin sangat rasanya nak makan carrot cake! Memandangkan carrot pun ada...dan ada pulak lebihan creamcheese kat rumah...maka niat nak makan carrot cake tu diteruskan jua...walaupun peminatnya hanya kak xana seorang je dalam rumah ni...:) Kak xana cuma buat sebiji carrot cake bersaiz kecil saja...tapi, kali ni kak xana cuba guna resipi lain yang menggunakan butter. Selalunya kak xana buat carrot cake yang menggunakan minyak. Carrot cake ni agak ringkas saja bahan-bahannya...cuma ada parutan carrot saja...tanpa sebarang kekacang atau raisins di dalammnya. Hasilnya agak memuaskan...dan kak xana rasa untuk orang yang tak suka rasa serbuk kayu manis yang kuat atau rasa kekacang seperti walnuts...resipi ini sesuai sekali. Rasa carrotnya pun tidak begitu kuat...semuanya sedehana. Untuk frosting, kak xana cover kek ni dengan creamcheese topping ( hmmm....memang kegemaran kak xana....yummy!! ). Topping untuk carrot cake ni sebenarnya optional...untuk mereka yang tak suka topping,boleh makan plain saja....tapi, kak xana memang suka makan carrot cake bersama topping creamcheese ni...baru ada uuhhhmmpp....:D
No comments:
Post a Comment