Sunday, August 2, 2009

VEGAN CAKE




















Beberapa hari yang lalu ada seorang pelanggan yang bertanyakan tentang vegan cake.Sebenarnya kak xana memang ada beberapa resipi vegan cake dalam koleksi kak xana...tapi tak pernah pun cuba membuatnya dan tak termasuk dalam senarai jualan kek kak xana pun.Tapi selepas ni nampak gayanya kak xana kena tambah lah ke dalam senarai tu.Oleh kerana tak pernah try buat kek ni jadi kak xana tak mau lah terus commit kat customer. So, kek ni kak xana buat khas untuk sample rasa buat Puan Suria yang bertanya...Kek ni khas untuk mereka yang vegetarian,adunannya tidak mengandungi telur! Resipi yang kak xana cuba ni pun nampaknya menjadi. Di sini kak xana buat vegan kek dengan topping mixed fruits.Topping boleh dipelbagaikan seperti almonds,walnuts,choc rice dll. Hmmm...tak sia-sia lah cubaan pertama kak xana buat vegan cake ni...menjadi gak!!

1 comment:

  1. Hello,


    We bumped into your blog and we really liked it - great recipes YUM YUM.
    We would like to add it to the Petitchef.com.

    We would be delighted if you could add your blog to Petitchef so that our users can, as us,
    enjoy your recipes.

    Petitchef is a french based Cooking recipes Portal. Several hundred Blogs are already members
    and benefit from their exposure on Petitchef.com.

    To add your site to the Petitchef family you can use http://en.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form or just go to Petitchef.com and click on "Add your site"

    Best regards,

    Vincent
    petitchef.com

    ReplyDelete